Business Game Designer

Business Game Designer

Zelf business gamen ontwerpen

Home » Academy » Business Game Designer

Business Game Designer – masterclass

In ons driedaags programma ‘Business Game Designer Masterclass’ krijg jij van ons de basisprincipes en de tools mee om zelf aan de slag te gaan met business games en gamification.

Na dag 3 ga je niet alleen naar huis als kersvers business game designer en met een steviger CV, maar neem je meteen ook het prototype van je eerste eigen business game mee.

Deze unieke en innovatieve competentie én jouw eerste business game zorgen meteen voor een grote toegevoegde waarde voor jou en/of je organisatie. Leren, motiveren en veranderen wordt leuker, efficiënter en effectiever!

Dit programma richt zich op trainers, L&D managers, training designers, leidinggevenden, project- en change managers die business learning games en gamification willen inzetten in hun trainingen, teams en (verander)projecten.

Aan het eind van deze training ontvangt elke deelnemer de Way2Play business game designer card deck© en krijgt elke deelnemer toegang tot de Way2play trainer en designer community.

Kenmerken

Tijdsduur

3 dagen

Aantal deelnemers

8 personen

Kostprijs

vanaf €250 per persoon per dag

Talen

Materiaal is in het Engels.
Facilitatie is in het NL en/of EN en/of FR afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Leerdoelen

  • Kennis van en inzicht in de essentials van In-person game based learning;
  • De meerwaarde van Game Based Learning kunnen plaatsen binnen de Learning & Development / business strategie;
  • Inzicht in de pedagogische -en structurele opbouw van een business game;
  • Kennen en kunnen toepassen van het Way2Play business game design proces©;
  • Een juiste keuze van spelelementen en speldynamiek kunnen maken binnen een business game;
  • Een eigen business game ontwikkelen (van concept naar praktijk).

Programma

dag 1

Via onze kennismakingsgame maken we eerst kennis om vervolgens samen “Schatteneiland” te spelen. Een learning game waarbij je de essentails van game based learning ontdekt.

In kleine teams wordt vervolgens een eerste game uitgewerkt aan de hand van het Way2play business game design process© en het Way2Play business game designer card deck©.

dag 2

Iedere deelnemer gaat aan de slag met de business game die hij/zij wenst te maken.  Feedback, verbeterpunten, testopstellingen, enz zijn onderdelen van de dag.

Op het einde van de dag nemen de deelnemers méér dan een blauwdruk van de business game mee naar huis.  Dat is tevens het huiswerk, nl. de game verder uitwerken zodat het op dag 3 een eerste  keer gespeeld kan worden.

dag 3

Playtime! Het eindresultaat van alle inspanningen wordt gepresenteerd én gespeeld.  De facilitator en de andere deelnemers geven nog een laatste keer feedback en verbeterpunten. De games worden nog robuuster. De award voor meest veelbelovende game wordt toegekend én gevierd.