Levenslang Leren – vol. 1

Home » Fun In A Box » Levenslang Leren – vol.1

Levenslang Leren Toolbox

De Levenslang Leren vol. 1 box bevat 4 micro learning games die het accent leggen op verschillende aspecten van het permanent leren.  Je eigen leerdoelen ter hand nemen, een overzicht hebben van de verschillende leervormen de gevolgen herkennen voor het wel/niet gaan voor een doel.  Met deze toolbox heb je een arsenaal aan middelen om de leercultuur te verbeteren.

Doelgroep: trainers, facilitators, L&D professionals, teamleaders, etc. In het kort: iedereen die regelmatig voor een groep staat.

Kenmerken

Tijdsduur

variërend van 10 tot 45 min. / game

Aantal deelnemers

van 2 tot 16 personen

Kostprijs

€500 (incl. box + workshop)

Talen

NL / FR / EN (andere talen op aanvraag)

Deze toolbox kwam tot stand in samenwerking met

Room Without a Roof begeleidt ondernemingen om meer te halen uit het menselijke kapitaal in hun organisatie. Dat doen we op bedrijfsniveau en op individueel niveau, via consulting, opleidingen en persoonlijke begeleiding.

Wil je als organisatie groeien, dan is de groei van jouw medewerkers een noodzaak. Room without a roof heeft dan ook alles in huis om organisaties volledig te ontzorgen bij het opzetten en implementeren van een strategisch leer- & opleidingsbeleid.

www.roomwithoutaroof.be

Inhoud van de toolbox

Hieronder kan je de info van de 4 micro learning games van deze speldoos vinden.

Florada

Florada

Om te leren is een groeimindset cruciaal, maar wat is dat nu juist? Hoe onderscheid je een statische of fixed mindset van een groeimindset? En herken je waar jezelf staat? Tip: snelheid is belangrijk in dit spel.

Leerdoelen

 • Fun en camaraderie.
 • Je leert hoe een statische of fixed mindset en hoe een groeimindset te herkennen.
 • Je leert een fixed mindset om te buigen naar een groeimindset.
 • Je gaat op zoek naar je eigen mindset.
 • Je wisselt strategieën uit om meer naar een groeimindset te gaan.
Inspirado

Inspirado

Levenslang Leren kan je op vele manieren concreet maken. Wie zegt leren, hoort vaak ‘opleiding’. Vandaag de dag zijn er nochtans vele alternatieven. Kan jij je medespelers inspireren met andere leervormen?   Kan je bovendien de gedachten lezen en ervoor zorgen dat jij de enige bent die deze leervorm bedenkt, dan ben je klaar om te winnen.

Leerdoelen

 • Fun en camaraderie.
 • Leren kennen van meerdere leervormen.
 • Geïnspireerd worden door ideeën en manier van aanpakken van anderen.
Bona Sento

Bona Sento

De tijd van achteruit leunen en afwachten is voorbij. Wanneer je je eigen ontwikkeling in handen neemt is de sky the limit. Welke ketting aan gunstige gebeurtenissen kan er ontketend worden bij het nemen van je verantwoordelijkheid? Hoe groot kan jij denken? Speel Bona Sento en laat je helemaal meeslepen naar de hogere sferen.

Leerdoelen

 • Fun, camaraderie en verbinding.
 • Bewustwording over de impact van het wel of niet nemen van je eigen verantwoordelijkheid over je leerproces.
 • Inspiratie geven over de positieve impact van leren en de mogelijke negatieve impact van niet-leren.
Strigo

Strigo

Het onderwerp ‘leren’  is al eeuwen een boeiend thema dat uitvoerig bestudeerd wordt. Helaas is het door de vele fake-news berichten niet altijd eenvoudig om te weten wat nu waar is en wat niet.

Tijdens het spelen van Strigo kan jij de wijsneus uithangen. Wat weet jij al over leren, of wat kan je nog leren over leren …? Start het spel en ga straks met een lading aan interessante weetjes naar huis en wie weet ook als winnaar.

Leerdoelen

 • Fun, camaraderie en verbinding.
 • Kennis opdoen over hoe we leren.
 • Stof tot nadenken over ontwikkeling.

Vragen?

Laat ons een bericht, wij staan klaar om je te helpen!