Regelgeving omtrent de Medische Ethische code – Medical

Klant

Globale business partner in mondheelkundige oplossingen

Uitdaging

Een interactieve workshop van een halve dag voor de buiten- en binnendienst medewerkers die in contact komen met de zorgverleners. De ethische code resulteert in vele gevallen dat men de klant moet teleurstellen. De uitdaging van de workshop is om de kennis en de correcte toepassing van een complexe regelgeving omtrent ethische code bij te brengen.

Daarnaast is het commercieel correct overbrengen van de beperkingen naar de klant van groot belang voor het behoud van de goede klantenrelatie. Een slecht begrip leidt tot risicovolle fouten met boetes tot gevolg. Bij de traditionele opleidingsmanier is dit materie die op weinig enthousiasme kan rekenen en jaarlijks verplicht herhaald moet worden

Aanpak

Ontwikkeling van een board game op maat van een halve dag voor een doelgroep van max. 10 mensen per sessie met hoog interactief gehalte waarbij de theorie inductief wordt toegepast in herkenbare situaties. Het zacht competitief aspect van de game, zorgt voor maximale participatie van alle deelnemers. De game werd zodanig ontwikkeld dat hij zonder facilitator zou kunnen gespeeld worden, maar ook met facilitator.

Resultaat

Deelnemers rapporteren een veel hoger inzicht en lange termijn effect van de opleiding. Behalve het inzicht in de regelgeving apprecieerden ze vooral de aandacht voor het correct communiceren met de klant naargelang deze laatste zijn/haar persoonlijkheidstype. Het spelaspect bezorgt hen een collegiaal moment waarin plaats is voor humor en plezier. Een opleiding waar voorheen tegenop gekeken werd, wordt nu naar gevraagd.

Vragen?

Laat ons een bericht, wij staan klaar om je te helpen!